Izsák és Környéke Erdélyi Magyarok Közhasznú Egyesülete

Izsák

Az egyesület 2002-ben alakult és a Bács-Kiskunság középső részén élő erdélyieket (kb.40 kilóméteres körzetben) igyekszik összefogni. Jelenleg 22 tagunk és 30 pártolónk van; 2003-tól vagyunk tagjai az Erdélyi Körök Országos Szervezetének.

Legalább havi rendszerességgel szervezzük történelmi, irodalmi, honismereti, egészségtani és környezetföldrajzi előadásainkat. Minden évben rendezünk „Trianon nap”-ot és „Családi nap”-ot a történelmi egyházak és a családtagok részvételével. Hármas célkitűzéssel végezzük munkánkat: az erdélyi kultúra és szellemiség értékeinek terjesztése környezetünkben, az Erdélyben maradtak rendszeres segítése és önmagunk művelése és szórakoztatása – mindezt pedig a nemzeti közösség építése és megerősítése szándékával tesszük.

2006-ban Izsák város központjában felállítottunk egy Bocskay emlékkopjafát, amely megemlékezéseink állandó helyszíne. 2009-ben elkezdjük a város bejáratainál a székely-magyar rovásírásos helységnévtáblák felállítását. Törekszünk olyan összefogások elindítására, melyek a helybeliek bevonását is előmozdítják a nemzeti öntudat és a hittel – hitelesen élés feladatába.

Elnök: Nagy Árpád

6070 – IZSÁK
Kálvin tér 1.

Távbeszélő:
00-36-76-374-154; 06-20-203-82-41
Villámlevél:
ekoszizsak@gmail.com

Alelnök:

 

 

EKOSZ © 2013. Minden jog fenntartva.